Kriya jóga

Jóga

A Kriya Jóga ősi története titokzatos és elbűvölő. Eredete titokzatos, mert benne különös és egyéni módon keveredik mitológia, történelem, tudomány, és egészen a tudatosság hajnaláig tekint vissza.

A Kriya Jóga újkori története 1861-ben kezdődött Észak-India egy hegyi barlangjában, és a mestervonal spirituális erejének és kegyelmének köszönhetően a mai napig tart, Indiában és Nyugaton egyaránt. Létrejött a Kriya Jóga család, amely – mondhatni – az egész emberiséget magába foglaló közösség.
(Részlet Paramahamsa Prajnananda: A Kriya Jóga mestervonal című könyvből)

Az elmúlt Sötét Korban feledésbe merült univerzális technikát a Himalájában élő krisztusi mester, Mahavatár Babaji felelevenítette, és KRIYA JÓGÁ-nak nevezte el, aminek jelentése: meditáción keresztül eggyé válás Istennel.

A Kriya Jóga egyszerű pszichofizikai  módszer, melynek segítségével testünk sejtjeit tiszta energiává változtatjuk, ezzel életerőnket saját uralmunk alá hajtjuk. Szimbolikusan a KRI szótag jelent minden tettet, a YA szótag pedig a bennünk lakozó lelket, amely minden tett mozgatója.

A Kriya Jóga nem szekta, hanem egyetemes rendszer, melyet bizonyos tekintetben minden közösség és vallás alkalmaz. Olyan spirituális gyakorlat, amely mentes minden előítélettől és dogmától, ily módon nem kerül szembe semmilyen felekezettel vagy vallással sem. Jótékony hatása leginkább a hétköznapokban mutatkozik meg.

A Kriya Jóga tudomány, mert gyakorlata az ember test-lélek szellem fölépítésével összhangban, pontos céllal és szándékkal, meghatározott összpontosítással és technikával valódi spirituális felismerésekhez és eredményekhez vezet mindenkinél, akiben a szellemi hajlandóság és elhatározás megvan.

Élet & Energia Egészségjavító Szalon

Nagykőrös, Losonczi u. 54.
GPS koordinátái:
WGS 84. hosszúság: 47°01' 54,86"
                  szélesség: 19°47' 26,02"  
Nyitva tartás: Hétfőtől péntekig 9-18 óra • Szombaton 9-12 óra
Bejelentkezni: 30/269-55-79 • 53/350-517 • E-mail:  CLOAKING